Det begynner å bli langt mellom de morsomme innslagene i programmene til Eia og Tufte, men de er fortsatt flinke til å le av seg selv. Det er godt at noen morer seg. For oss andre er det greit å kunne sette opptaket av programmet på hurtigspoling, da får programmet til nød et slags komikkens skjær.

Direkte tragisk er det når de klarer å spolere gode ideer ved å kombinere et masete tempo med slett dramaturgi. Den utmerkede ideen med å lage et snilt komplott med et amatørband, ved å stille med sine egne 250 blodfans på konserten deres, ble ødelagt ved et dårlig gjennomført redigeringsarbeid. Man rekker så vidt å bygge opp en forventning til hva som vil skje, før det hele er over. Det sedvanlige hastverket til Eia/Tufte spolerte det hele. En ny flopp. Færre stunts og bedre gjennomføring ville gjort seg. Eksempelvis kunne man kuttet ut barnsligheter som å skyte Eia på rumpa.

De avblomstrete muntergjøkene møter kritikerne av programmet med å påpeke at 450 000 seere så på programmet, da må disse seerne like det de ser. For ellers hadde de ikke sett på programmet. Så mange mennesker kan ikke ta feil, visstnok.

4.35 millioner mennesker i Norge ser ikke på programmet. Det må etter samme logikk bety at ni ganger så mange ikke ler av programmet. Kan så mange mennesker ta feil i sin vurdering av programmet?

Det er mer enn mulig at Tufte/Eia-gjengen vil møte et slikt resonnement med den gamle Se og hør-logikken. Ser du programmet, så kan du ikke kritisere det, for det betyr at du liker det. Selv om du bare ser på det på venteværelset til tannlegen. Hvis du ikke ser programmet, så kan du ikke kritisere det, for da vet du ikke hva du snakker om.

Eller er det lov å mislike platt humor fra komikere som for lengst har mistet evnen til å fornye seg eller more? Og vemmes over at de da i desperasjon går fra forsøksvis humor til ren mobbing av sakesløse personer?

Reklamer