Først takk til Tarjei Helland for et utmerket innlegg på nye meninger.no. Jeg forstår godt skuffelsen til snikislamiseringsteoretikerne som har gått i harnisk over det de trodde var et muslimsk snikangrep på nisselua. De gledet seg over det de trodde var nok en gylden anledning til igjen å lire av seg de samme gamle paranoide frasene. De gledet seg for tidlig, heller ikke denne gangen var det en sak som handlet om muslimer, men det gjør så likevel lite fra eller til for dem, de bare turer frem som vanlig. At nisseluesaken i Drammen ikke har noe med islam å gjøre, tror de ikke på. De tar de faktiske forhold som en bekreftelse på egne vrangforestillinger. For dem kan alt egentlig ha med islamisering å gjøre. Både «moderate» og ekstreme snikislamiseringsteoretikere har ingenting lært av dette årets begivenheter.

Det blir litt pussig å referere til Jehovas vitner som en liten sekt slik flere av dem som har kommentert Hellands innlegg gjør. Jehovas vitner har lavt anslått 8 millioner medlemmer på verdensbasis, trolig langt flere. Den norske statskirken, der 80 % av Norges befolkning er med, har til sammenligning 4 millioner medlemmer. Skal man omtale Jehovas vitner som en pussig liten sekt, så bør man gjøre det samme med Den norske statskirken.

Ikke si det bort til noen, men det har vært vanlig praksis ved mange skoler å ta hensyn til medlemmer av kristne menigheter som tar kristendommen mer alvorlig enn det det gjengse statskirkelige medlemmet gjør. Det er ikke uvanlig å kalle ‘julegrøt’, som ofte serveres på skolen før jul, for ‘risgrøt’. Begrepet ‘juletentamen’ ble først til ‘tentamen’ og så til ‘fagdag’. Hvor skal det hele ende?

Ikke nok med det, ved skolenes oppføring av Juleevangeliet hender det at det ikke er den jenta med lysest hår og blåest øyne som spiller Maria. Det hender man lar en jente med farger som nok er atskillig nærmere Marias faktiske hår- og øyenfarge få spille hovedrollen som Guds mor. Det hele ender vel med at man helt glemmer at Jesus var norsk og at juleaftenen med sine Tors-bukker, tyske juletrær, Osiris-engler og Coca Cola-julenisse egentlig er Norges nasjonaldag nummer to.

Elendigheten startet med de unorske blånissene. Blå nisseluer! Alle vet vel at julenissen er kommunist. Det er derfor nisselua skal være rød og ikke i alle regnbuens farger.

Selv tar jeg vare på tradisjonene. Heimen er for lengst pyntet med juleelefanter, som vanlig.

Juleelefant

Reklamer