Når man reiser bort på sommerferie med sikte på høykvalitetsrekreasjon, nytter det ikke å ta med tunge og seriøse aviser som Dagsavisen med sine dyptpløyende valganalyser og det som verre er.

De lange artiklene om de siste meningsmålingene gjør seg ikke når man er i feriemodus. Blir det rødgrønt? Blir det blå regjering? Og i så fall, hvilken blåfarge blir det? Lyseblått? Mørkeblått? Mellomblått? Kongeblått? Eller blir det den nye blåfargen som går under betegnelsen blåblått? Rett og slett en blåfarge som er blå. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke utelukke at det blir seier til Sverige. Kanskje vi får en blågul regjering? Nei, la det fare. Det er fortsatt sommer.

Helseskadelig søvnløshet

Dagbladet er det naturlige valget når man trenger avslappende lektyre på stranda. Da er det fint å kunne lese om soving og spising – og andre ting folk gjør i senga.

4. august kunne avisen melde at sovestillingen påvirker helsen vår. Ligger vi feil når vi sover, da kan vi få pustestopp, vondt i ryggen og press på nerver og muskler i skuldrene. Har Dagbladets redaksjon overveid om det er gunstig for helsen vår å ligge våkne hele natten i angst for å havne i en helseskadelig sovestilling?

Drama fra virkeligheten: Gråt på butikken

Etter å ha lest artikkelen om sovestillinger, fant jeg det best å hoppe over artikkelen om at Linn Skåber gråt på butikken. Bare tanken på hennes kvaler der hun hulkende forsøkte å bestemme seg for om hun skulle kjøpe lettmelk eller helmelk, var deprimerende og lite egnet for en kar i feriemodus. Det er som med Fjordland; alle disse valgene gjør ikke akkurat livet lettere.

Da var artikkelen om hvordan fremtiden vår vil bli, mer spennende. Eller spennende? Fremtidsforskerne har funnet ut at vi stort sett vil fortsette å gjøre det samme som i dag. Vi vil trene, være på nett, bli sett, reise og ønske kvalitet på informasjonen vi mottar. Det siste var kanskje nytt. Det tegner godt for Dagsavisen.

Lite lysten

Tirsdag 6. august kastet Dagbladet nytt lys over fenomenet sublimering, altså det vi gjør når vi ikke har sex. Det viser seg at vi mister lysten på sex på grunn av jobben. Det er jo paradoksalt, all den tid Sigmund Freud for lengst har påpekt at vi jobber for å glemme at vi ikke kan ha sex hele tiden. I følge den medfølgende statistikken i avisen, er kvinner mer plaget av tørrhet i skjeden enn det menn er. Til gjengjeld sliter langt flere menn enn kvinner med erektil dysfunksjon. Og det er jo trist, men her må vi gå ut fra at mørketallene for kvinnenes del kan være store. Nå kan det jo hende at noen og en hver ikke bare mister sexlysten, men også appetitten av jobben. Hvorfor skriver ikke avisene om det? Det kan bli en ny slanketrend. Jobb mer – og mist matlysten.

Fattige og rike stjeler penger på ulike måter

I samme avis kunne Dagbladet også melde at flere fattige enn rike begår lommetyverier. Dette neppe fordi de rikeste av de rike er ærligere enn de fattigste av de fattige. Det handler heller om at de rike tilegner seg andre folks penger på formelt lovlige måter, slik vi har sett under den nåværende økonomiske krisen.

Og de av oss som har et hjerte bør lete etter symptomer på alle typer hjertelidelser, melder avisen. Lytt til ditt eget hjerte i skrekk! Fint å ha noe å tenke på og kjenne etter, mens man svømmer i havet blant brennmaneter og søppel og forsøker å unngå å bli påkjørt av diverse fritidsbåter.

SAM_0641

Tilpassede soningsforhold

I tråd med Høyre og Fremskrittspartiets nye offensiv for tilpassede soningsforhold for utlendinger i norske fengsler, at de skal sone i Norge under like forhold som i hjemlandet, bringer avisen en melding fra NTB om de kommende soningsforholdene for Silvio Berlusconi i Italia. Under soningen vil han få tilgang til sju svømmebasseng, en gedigen park med gresk amfiteater og kunstig vulkan. Godt han ikke skal sone i Norge. Det kunne blitt dyrt for norske skattebetalere.

Ellers viser det seg at en rekke norske kulturpersonligheter, med et mulig unntak for Sputnik, skal stemme ved valget. Og datteren til en kjent scientolog har fått høyhælte sko. Det kan bli en trend. Om det ikke allerede har blitt det. Vi venter på avisartikler om små jentebarns fare for å vrikke foten i forhold til ulike skomodeller. Dette blir spennende. Og vondt for de søte små.

Erna eller Jens vant – og slikt

Torsdag 8. august følger Dagbladet opp serien om våre forræderske hjerter. Både menn og kvinner kan dø av hjerteproblemer, men ikke nødvendigvis av helt de samme. Eksperter har funnet ut at om hjertet stopper, så dør man.

En overskrift forkynner at minst 35 000 lever i skjul i Norge. Slapp av! Det er ikke flyktninger denne gangen. Det er bare kvelerslanger det handler om. Ellers vant Erna eller Jens duellen. Begge fikk terningkast.

En oter fikk vondt i øyet og de fleste som velger seg en partner, velger en som ligner på seg selv. Eller en som ikke ligner. For øvrig har en fotballspiller farget håret og forandret frisyren.

Det har vært mye fint vær i sommer.

SAM_0484

Reklamer