I sin kommentar til min artikkel, «Fremskrittspartiets kriminalitet», gjengitt på Nye meninger, om Fremskrittspartiets nye fremstøt, som  Per Sandberg står for, der den kjente politikeren og ideologen slår et slag for at kriminelle fra for eksempel (!) Romania skal ha vesentlig dårligere soningsvilkår enn norske kriminelle, gjør Bjørn Ditlef Nistad det noe for enkelt for seg og for Fremskrittspartiet – og Høyre for den sakens skyld, da Høyre har kastet seg på Frps sjofelheter.

Det er ikke tilfeldig at Per Sandberg bruker kriminelle fra Romania som eksempel på folk som, etter hans mening, trenger dårligere soningsforhold. I anledning valgkampen ønsker han med dette å hente ytterligere stemmer fra de mest fordomsfulle lag av befolkningen. Og selvfølgelig er det fattige kriminelle han er ute etter. Når han gjør seg små anstrengelser for å skjule sin agenda, er det mer enn fristende å raljere over konsekvensene av det han skriver.

Silvio Berlusconi ser, utrolig nok, ut til å kunne bli straffedømt for noen av sine mange forbrytelser. I en notis som blant annet stod gjengitt i Dagbladet 6. august, går det frem at han trolig vil kunne sone under litt andre forhold enn det som er vanlig i norske fengsler. Han vil blant annet få tilgang til sju svømmebasseng, en gedigen park og et amfiteater i gresk stil. I tillegg vil han kunne more seg med en kunstig vulkan. Nå ja, slik soner de rikeste av de rike kriminelle. Det er godt at han ikke skal sone i Norge. Det hadde blitt dyrt, om man skal gjøre Sandbergs prinsipp gjeldende for alle, at de skal sone under samme vilkår i Norge som i sitt hjemland, men slik har jo selvfølgelig ikke Sandberg tenkt det. Fremskrittspartiet, og Høyre for den del, er bare ute etter å gjøre livet surt for de fattigste av de fattige. Og tilhører de fattige samtidig en forfulgt minoritet i Europa, ja så blir det jo en ekstra bonus for de fordomsfulle sosialsadistene.

Nistad mener det er bortkastet å bruke penger på å rehabilitere utenlandske fanger i norske fengsler. Poenget med rehabilitering er jo å få de straffedømte til å slutte med sin kriminelle løpebane. Derfor spiller det ingen rolle hvilken nasjonalitet de dømte har, eller hvilket land de soner i. Uansett vil det være en stor fordel for både dem og samfunnet for øvrig, om de bli rehabilitert i norske fengsler, for så å kunne fungere som velfungerende borgere av Europa, eller hvilken verdensdel de nå måtte ha sitt utspring i.

Nei, Sandberg har feil også i denne saken, som i de fleste andre.

Og ja, jeg leser all propaganda fra Fremskrittspartiet og andre ondskapsfulle krefter, slik Fanden leser Bibelen. Likheten mellom Satan og undertegnede er at vi begge vet hva vi snakker og skriver om. Og vi har en djevelsk evne til å se konsekvensene som springer ut av detaljene i skriveriene til Sandberg og likesinnede.

SAM_0480

Reklamer