Det er ikke alle som tror på troll. Det er forståelig. Det er ikke alle som har evnen til å sanse troll eller som har kontakt med trollet i seg. Trist for dem. For noen år siden trodde heller ikke jeg på troll. Det var før jeg fikk en vidunderlig åpenbaring gitt meg av naboens katt.

Naboens katt er nok ikke en helt vanlig katt. Den er en helt eventyrlig brannete og selsomt stor rabagast av en hannkatt. Han er en vaskekte skogkatt som reker støtt og stadig rundt om i skogen. Han stikker bare så vidt hjemom for å spise litt en gang i blant, mellom alle sine begivenhetsrike streiftog langt til skogs. Jeg føler meg privilegert over at han ga seg tid til å gi meg den fantastiske åpenbaringen, mellom alle hans gjøremål.

Det hadde seg slik at jeg satt ute ved dugurdsleite og nøt vårsola en dag tidlig i april. Med ett ble jeg var at den digre katta satt og stirret på meg med et ufravendt og gjennomtrengende blikk. Det er ikke det at den snakket med meg, langt i fra; katter kan ikke snakke med folk, det vet alle. Fenris, som katta heter, sendte meg, trådløst så å si, en stor og mektig visjon der jeg fikk åpenbart alle dens erfaringer med, og kunnskaper om, troll. Og det var ikke lite! Denne opplevelsen ble grensesprengende og utvidet mitt sinn på så mange måter. Siden har jeg kommet i kontakt med folk og fe som enten har hatt egne trollerfaringer, eller de har hatt trollåpenbaringer lignende den jeg fikk. Kontaktene med andre trollkyndige har gitt kreative og verdifulle resultater.

Trollskolen Aparte er i full sving på tredje året. Interessen for kunnskap om troll, trollogi, er stor og økende i vårt land; skolen har vært en formidabel kommersiell suksess; det er nå så mange som melder seg på kurs ved skolen vår at ventelistene for å komme med på de ulike kursene, er lange som sju vonde år. Og det skulle bare mangle! Mange ønsker naturlig nok å komme i kontakt med troll som i mange generasjoner har vært knyttet til deres familier ved å ha levd nært på dem, uten at de har merket noe særlig til deres nærvær. De har nok ant dem, men først nå har de fått muligheten til å bli satt i direkte forbindelse med dem. Mange har ganske enkelt også et brennende ønske om å komme i kontakt med trollene i dem selv, med sine indre troll.

Allerede Snorre Sturlasson fortalte i sine sagaer hvordan de gamle norrøne gudene mistet sine tilhengere i Norden da Kvitekrist erobret landene og ved det fortrengte det opprinnelige, det sant nordiske i vår kultur. De gamle gudene ble, som Snorre påpekte, ikke borte, de gikk under jorda; gamle guder blir ikke borte, de tar nye skikkelser. De gamle æsene sluttet seg til de andre underjordiske vesenene, slike som ble drevet under jorden av menneskenes manglende tro for uminnelige tider siden. I de tusen årene som har gått siden den gang, har æsene, i trolls skikkelse, pleid en omfattende kontakt med ulike mennesker, helst slike som har et svært åpent sinn.

Det er verdt å understreke at det ikke bare er hedninger og sjamaner som har hatt kjenning med troll. Også tidligere prester og biskoper, sågar også en og annen imam, skal ha bekjent, etter gode, men ubekreftede rykter, etter at deres aktive prestegjerning har vært et tilbakelagt stadium, og de har følt et behov for å stå frimodig frem i sin nærmeste krets, at de har hatt sine egne erfaringer med tusser og troll gjennom et langt liv i åndelig tjeneste, både med slike troll som romsterer rundt ute i verden og med dem som romsterer i den enkeltes eget sinn. Trollene har selvfølgelig hengt med i utviklingen; i vår tid kan vi møte troll på nettet også, såkalte nettroll er ikke et ukjent fenomen nå om dagen; de er som kjent til å bli tussete av! Nei, trollene vil nok alltid være med oss, de henger med på utviklingen.

Arbeidet med en systematisk opplæring om tusser og troll har kommet langt i vårt land. Trollskolen Aparte forbereder nå en større seanse med trollmediet Balder Aasgaard. Seansen vil finne sted på Telenor Arena lørdag 13. desember klokken 13.00. Inngangsbillettene vil koste 13.000,- kroner per stykk. Halv pris for barn under 13 år. Et røverkjøp! Vær ikke tussete og gå glipp av denne muligheten! Det kan fort bli utsolgt! Mediet Balder vil hjelpe trollsøkende mennesker, slike som har et fritt og åpent sinn, som har kontakt med barnet i seg, med å få kontakt med sine indre troll.

Trollskolen har i lengre tid forsøkt å engasjere en kongelig eller adelig person, eventuelt en eller annen vanlig kjendis, kanskje en operasanger eller komiker, for eksempel Otto Jespersen, som selv har en ikke ubetydelig innsikt i trollenes anatomi og historie, til å bli skolens høye beskytter. Dette har ikke lyktes så langt. Imidlertid er vi i ferd med å etablere et samarbeid med engleskolen Astarte. Trolig vil skolene fusjonere under navnet Aparte Astarte – skolen for møter i hverdagen med tusser, troll, skrømt og bevingede vesener. Allerede i dag finnes det trollavdelinger ved mange barnehager. Arbeidet med å utvikle en egen tussete pedagogikk for grunnskolen er i gang. Vi håper på sikt å kunne etablere et eget fakultet ved Universitetet i Oslo.

SAM_1427

FOTOBEVIS: Troll er ikke så store som det er vanlig å anta, når de opptrer i en ham som mennesker kan sanse. Et brøkdelssekund før dette bildet ble tatt, så denne lille padden ut som et helt vanlig lite troll. Troll er gode hamskiftere. Og utrolig raske!

Reklamer