Terror og krig handler først og fremst om makt og penger.

Flagg Libanon og Frankrike

Torsdag 12. november 2015 rammet IS’ terror Libanon, et land som tidligere hadde et fungerende demokrati, et land som gjentatte ganger har blitt herjet og ødelagt av invasjonsstyrker fra nabolandene Syria og Israel. 44 mennesker drept og mange skadet. Fredag 13. november 2015 rammet IS’ terror Frankrike. Minst 129 mennesker og rundt 300 skadet. Irak og Syria har i flere år blitt rammet av gjentatte terrorhandlinger fra ulike aktører. Alle som rammes av terror trenger vår støtte og sympati, også de som bor utenfor Europa.

Og som regel handler det om profitt. Skal man stoppe terroristene i IS, så må man først stoppe dem som tjener store penger på å handle med dem, også når profitørene bor i land som har regimer som blir oppfattet som vennligsinnede.

Om Vestens venner i den saudiarabiske regjeringen, og blant saudiarabiske forretningsfolk, slutter å støtte IS økonomisk, om vår NATO-allierte i den tyrkiske regjeringen slutter å bombe dem som slåss mot IS i Syria, om profitthungrige investorer, i øst og vest, i nord og syd, slutter å handle med IS, om vestlige og østlige regjeringer setter sine egne kortsiktige interesser til side og setter interessene til befolkningen i Syria og Irak først, om man innser at regimet til Assad er en enda større trussel mot menneskene i området enn IS, hans regime skal ha massakrert mer enn 250 000 mennesker, ti ganger flere enn det IS har drept, og at hans regime må falle, om man i Europa slutter å la de store pengestrømmene havne i lommene til de aller rikeste, og i stedet lar dem gå til egen befolkning, uansett hvilken religiøs overbevisning de har, om man effektivt bekjemper de høyreekstreme terroristene i Europa, bare i Tyskland har de i den senere tid stått bak 500 terrorhandlinger rettet mot asylmottak, moskeer og enkeltmennesker, og om man bygger en solid allianse mellom moderate mennesker av alle religioner, subkulturer og de fleste politiske overbevisninger,… så vil man kunne nedkjempe IS.

 

 

Reklamer