En god nyhet, en dårlig nyhet og en svært trist nyhet fra USA; Hillary Clinton tapte valget, Donald Trump vant valget og Jill Stein ble ikke president. Det ble ingen kvinnelig, fremskrittsvennlig, sosialt innstilt president som setter miljøvern og fredsarbeid i sentrum, denne gangen heller, men The Green Party gir ikke opp.

En spådom om fremtiden; forut for valget til ny president i 2020, vil Demokratenes beste argument for å stemme på deres kandidat, være at Republikanernes kandidat er verre enn deres egen. Hvilket de nok vil ha vansker med å sannsynliggjøre, da også.

De fattigste tjue prosentene av USAs befolkning har ikke opplevd noen bedring av sin situasjon siden Lyndon B. Johnson. Noen opptur vil de heller ikke kunne vente seg, før andre partier vokser frem og skyver Demokratene og Republikanerne til side. Erkjennelsen av at The American Dream aldri har eksistert, bare The American Nightmare, har ennå ikke slått rot i befolkningen. Så får vi se om det blir en ny vår, til tross for at USA nå har fått en president som vil reversere alle miljøvernavtaler og gjerne vil prøve ut noen nyere modeller av atombomber. Det går an å håpe på det beste.

crooked-trump

The American Nightmare; The American Menace!